Veganiški Citrininiai sausainiai be glitimo
Share
Sausainių kepimas namuose – tai ne tik malonumas, bet ir puiki terapija, ypač kai sausainiai kvepia citrinomis. Šis aromatas pakels nuotaiką ne tik tau, bet ir visiems tavo namuose.
Šį kartą noriu pasidalinti išskirtiniu receptu – citrininiai sausainiai, kurie įneš saulės spindulių į tavo dieną. Tai puikus pasirinkimas ne tik veganams, bet ir tiems, kurie vengia pieno produktų, kiaušinių bei glitimo, tad jais gali mėgautis kiekvienas.
Žemiau rasi išsamų receptą, kaip pasigaminti šiuos nuostabius sausainius. Manau, kad jie greitai taps mėgstamiausiu tavo desertu prie arbatos puodelio. Pasikviesk šeimą ar draugus į savo virtuvę ir pasinerkit į kepimo nuotykį – tai puikus būdas praleisti smagią popietę kartu!
Sausainių tešla:- 50 gr nerafinuoto cukraus
- 2 a.š. citrinos žievelės (tam prireiks maždaug 1 vidutinės citrinos žievelės)
- 80 gr rudųjų ryžių miltų (juos perku livin parduotuvėje)
- 56 gr migdolų miltų
- 30 gr tapijokos miltų
- 1/8 a.š. druskos
- 56 gr rafinuoto kokosų aliejaus (jei naudosi nerafinuotą, sausainiai turės lengvą kokoso skonį)
- 2 a.š. citrinos sulčių
- 1 v.š. augalinio pieno (aš naudoju migdolų)
- 56 gr cukraus pudros
- 2 a.š. citrinos sulčių
- augalinio pieno
- žiupsnelis citrinos žievelės
Gaminimas:
- Įkaitink orkaitę iki 180 °C ir išklok kepimo skardą kepimo popieriumi.
- Vidutiniame dubenyje sumaišyk cukrų kartu su citrinos žievele. Įmaišyk ryžių, migdolų, tapijokos miltus ir druską. Įdėk kokosų aliejų ir rankomis ar virtuviniu kombainu viską sumaišyk, kol neliks matomų kokosų aliejaus gumulėlių. Tekstūra turėtų būti panaši į smėlio ir suspaudus laikytis kartu.
- Įmaišyk citrinos sultis ir augalinį pieną. Tešla gali atrodyti gan biri, tačiau daugiau skysčio nenaudok.
- Ant stalo padėk kepimo popierių ir ant jo sudėk tešlą. Rankomis suformuok storą tešlos blyną ir įvyniok jį į kepimo popierių. Padėk tešlą į šaldytuvą 5-10 minučių, kad būtų galima lengviau iškočioti.
- Ant atvėsusios tešlos uždėk dar vieną kepimo popieriaus lapą ir iškočiok tešlą, apie 0,5-0,7 cm storio. Iškočiojus tešlą išspausk sausainius, aš naudoju 5 cm skersmens apvalią formą, tačiau gali naudot kokią turi namuose, arba tiesiog stiklinę.
- Kepk sausainius 10-14 minučių, kol kraštai taps vos auksinės spalvos. Sausainių viršus gali sutrūkinėti, tai normalu.
- Jei liko dar tešlos pakartot visą procesą, tačiau nepamiršk tešlos atšaldyti prieš kočiojant, pabuvus kambario temperatūroje ji labai greitai pasidaro trapi, nes kokosų tirpsta.
- Iškepusius sausainius palik bent 10 minučių atvėsti.
- Paruošk glajų. Mažame dubenyje išplak cukraus pudrą, citrinos sultis, augalinį pieną ir citrinos žievelę iki tolygios masės. Kai sausainiai visiškai atvės galima pradėti glazūruoti.
- Glazūruoti gali atsargiai pamerkiant sausainio viršų į glajų arba lengvai juostelėmis apliejant sausainius. Nuglazūruotus sausainius padėk, kol glajus sustings.
- Pasidaryk arbatos ir pasimėgauk savo sausainiais.