Augalinė Panna Cotta

Augalinė Panna Cotta

Kai pilki debesys užkloja mūsų kasdienybę, o mintys vis dažniau nuklysta link saulėtų vasaros dienų, pats metas pasigaminti Panna Cotta!

Gaivus, švelnus kokosų panna cottos sluoksnis, padengtas aromatingomis braškėmis, nukels į vasaros prisiminimus. Šis desertas pripildys tavo namus saulėto džiaugsmo ir šilumos. Nenuostabu, kad tokia lengvai pagaminama panna cotta gali atnešti šypsenas kiekvienam, kas paragauja. Prisimink, kad kiekvienas kąsnis yra kelionė į vasaros prisiminimus!

 

Ingredientai:

Panna Cotta sluoksniui:

  • 400 g kokosų pieno
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto
  • 3 v.š. agavų sirupo
  • 1 a.š. (1,8 gr) agar agar

Braškių sluoksniui:

  • 300 g braškių (tinka ir šaldytos)
  • 2 v.š. agavų sirupo

Papuošimui:

  • Mėtos, bazilikas, šviežios braškės

Gaminimas:

  • Į nedidelį puodą supilk kokosų pieną. Įmaišyk vanilę, agavų sirupą ir agar agar. Gerai išmaišyk ir pradėk kaitinti ant vidutinės kaitros, visą laiką maišant šluotele. Kadangi agar agar linkęs nusėsti puodo apačioje, reikia maišyti be pertraukos, kol užverda.
  • Kai kokosų masė užvirs, išjunk kaitlentę ir šiek tiek palauk. Dar karštą masę supilstyk į pasirinktus indelius, palikdama vietos braškių sluoksniui.
  • Dėk indelius į šaldytuvą maždaug dviem valandoms, kad sustingtų. Tuo metu pasiruošk braškių sluoksnį.
  • Braškes susmulkink kubeliais ir suberk į puodą. Ant braškių užpilk agavų sirupo ir gerai išmaišyk. Palik 10 minučių, kad braškės pradėtų išskirti sultis.
  • Puodą su braškėmis kaitink ant vidutinės kaitros, kol braškės suminkštės, išskirs daugiau sulčių ir masė taps panaši į skystą uogienę. Po to palik atvėsti.
  • Ant sustingusios kokosų panna cottos sluoksnio užpilk atvėsintas braškes. Papuošimui gali naudoti šviežias braškes, mėtas ar baziliką.
Grįžti į tinklaraštį